tiistai 30. syyskuuta 2014

Ainiin, unohdinko kokonaan?

Otetaanpa katsaus erääseen asiaan joka on joutunut täysin unholaan viimeaikoina. Nimittäin kuvataide. Sain syntymälahjaksi kourallisen luovuutta ja teknistä osaamista/oppimiskykyä. Taiteellisuudesta en niinkään tiedä. Kuvataiteet ovat kuitenkin viime vuosina jostain syystä jääneet syrjään kohdallani. Olen pienestä pitäen ollut kova tyttö piirtämään, ja jo nuorella iällä innostuin kopioimaan kuvia kirjoisa ja tauluista. Noin 12-vuotiaana starttasi innostus muotokuvien piirtämiseen ja pyrkimykseen saada kuvasta mahdollisimman realistinen. Pikkuhiljaa tekniikka kehittyi ja aloin saada aikaan aina valokuvamaisempaa jälkeä. 

17-vuotiaana kävin vuoden verran kuvallista ilmaisua Kymenlaakson kansalaisopistolla. Asuin opiston asuntolassa ja lähes kaikki aika sinä vuonna kyllä vietettiinkin kynän tai siveltimen varressa. Lyijykynätekniikkani parani ja opettelin uutena asiana vesivärimaalauksen realistisemman puolen. Olen nimenomaan tekninen piirtäjä, rakastan hassunhauskoja grafiikoita, mutta itse en osaa luoda tyhjästä paperille mitään hienoa.
Valitettavasti tuo ihana vuosi vei minusta mehut, eikä sen jälkeen ole kovinkaan usein tullut tartuttua kynään. Sain yliannostuksen. 

Muutama vuosi sitten ajauduin tatuointien ihmeelliseen maailmaan, siinä oli uusi tekniikka jota halusin päästä koittamaan. Hankin tatuointivälineet ja treenailin kuvien tekemistä itseeni ja kavereihin. Nautin siitä kovasti, mahtavia onnistumisen tunteita kun oppi jotakin uutta. Mutta sekin tekeminen on niin paljon kiinni motivaatiosta. Ilman riittävää tunteen paloa ei kannata lähteä toisten ihoa tuhrimaan, joten sekin on jäänyt.

Kaivellaanpa tähän kohtaan pläjäys joitain vanhoja teoksiani mitä koneelta löytyy. Kaikki paitsi tatuoinnit olen tehnyt ennen kahdeksaatoista ikävuotta.

Lyijykynäpiirrokset

Vesiväreillä:

Tatuoitu:



Semmoista. Tätä taitoa pitäisi kyllä vaalia ja kehittää, mutta voi inspiraationi, missä olet? Nämä kyllä tuppaa tulemaan aina kausittain, eli ehkä pian tulee kausi kun roikun kynän varressa aamusta iltaan kuukauden päivät? Katsellaan. :)

5 kommenttia: