lauantai 20. syyskuuta 2014

Ja ne vaunut!
Toinen venähtänyt projekti. Emmaljungan Classic vaunut hankittiin kesäkuussa käytettynä 90e hintaan ja tarkoitus oli tehdä parissa viikossa vaunujen uudistus, vaan tämähän valmistui vasta pari päivää sitten, ja moni idea jäi vielä toteuttamatta. Pakettiin kuuluu myös perus musta ratasistuin(?) joka on ihan siistissä kunnossa ja jäi vielä varastointiin odottamaan aikaansa. Sadesuoja ja integroitu hyttysverkko löytyvät myös. 

Otetaanpa nyt pieni katsaus siihen miltä vaunut ostaessa näyttivät:Ruskea kuomu, pappakalsarikankaalla vuorattu sisusta, rähjäinen ja tarroja täyteen liimailtu runko...

Kangasosat, kuomu ja patja saivat pesun nyrkkipyykillä. Kuomun ruskean ulkokuoren värjäsin mustaksi ihan kangasvärillä sivelemällä pariin otteeseen.

Runko sai perusteellisen puunauksen. Irroitin kaikki osat jotka vain irti lähtivät, irroitin tarrat ja jynssäilin ja kiillotin niin maan perusteellisesti. Kori ja jarru olivat muusta rungosta poiketen tummanharmaat ja todella kuluneet maalipinnaltaan, ja niihin maalasinkin uuden mattamustan kerroksen 

Kuomun sisäpuolelle oli tarkoitus laittaa uusi kangas, mutta kun kaavoittaminen jäi puolitiehen ja seisoi pari kuukautta päätin tehdä kompromissin ja painaa vanhaan kankaaseen pisarakuvioita. Hämäämistä! Eihän se enää näytä papan kalsarikankaalta häh? ;) Patjan päällä vaihdettava lakana joita tein ensisänkyä ja pinnasänkyä varten. Vaunun sisäpuolen verhosin Marimekon Fokus-kankaalla...

...Ja jalkopäästä löytyy tasku johon sujauttaa lenkin ajaksi kyydittäjän puhelin, lompakko, avaimet tai muuta pikkutavaraa.

Vaunun sivuissa on heijastin-nauhat, mutta takaa ei löytynyt mitään huomionherättäjää, joten laitoin kuomun alaosasta roikkumaan höyhen-heijastimet. 


Bongattiin sattumalta kierrätyskeskuksesta tälläinen vaunu-lifteri 10e hintaan ja otettiin se riskillä mukaan, eihän me tiedetty sattuisiko se sopimaan juuri meidän vaunukopan sisään. Mutta sinnehän se sujahti kuin nakutettu. Tämän avulla on helppo nostaa nukkuva bebe matkaan, kun vaunut täytyy hylätä sisätiloihin siirtyessä.

 Sinne vielä makuupussi sisään niin johan pysyy nyytti lämpimänä talven paukkupakkasilla.

3 kommenttia:

 1. Aivan ihanat vaunut! :) Ja kiitos ihanasta blogista..olen lukenut alusta asti ja tykkään tosi kovasti. On hauska seurata masukummun kasvua kanssasi ja lukea myös muista kiinnostavista asioista. Olen itse vasta melko alkutekijöissä lapsihaaveissani, mutta eiköhän tuo sieltä ilmoittele tulostaan kun on aika. Olen myös käsityöihmisiä ja olen saanut valtavasti inspiraatiota ja intoa toteuttaa asioita luettuani blogiasi :) Suunnitelmissa olisi myös mahdollisesti tuunatut vaunut ja paljon muuta! Onko muuten vinkkejä tuohon äp:n makuupussin päällystämiseen? Minulla nimittäin odottaa tuolla yksi pussi ja läjä Marimekon palakankaita (sieltä samasta paikasta josta sinäkin ostit omasi ;) ) Mietin pystyykö pussin päällystämään ihan siististi jos ei irroita vetoketjua? T. Jenni

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Miljoona kiitosta, ihan mahtavaa jos tekemisistäni on saanut inspiraatiota myös omiin projekteihin! :)

   vetoketjua irroittamatta minäkin oman makuupussini päällystin, ja onnistui kyllä melko simppelisti. Asettelee vaan kankaan avatun makuupussin päälle, nuppineuloilla sieltä täältä kiinni ja leikkaa reilun sentin varat reunoihin, ja sitten vain ompelemaan ympäri. Silleen vain että vanha kangas peittyy. Vetoketjujen päätykohdat viimeistelin vielä käsin muutamalla tikillä kun niihin oli hankala päästä koneen kanssa. Mutta taatusti onnnistuu jos on yhtään käsityöläisen vikaa :)

   Ja suuresti onnea teidän lapsihaaveisiinne ;)

   Poista
 2. Millaista kangasväriä käytit kuomun maalaamiseen? :)

  VastaaPoista