keskiviikko 2. heinäkuuta 2014

Meillä on muuten vaunut!


Hankittiin tosiaan viime viikolla vaunut! Tässä vaan pieni esinäyttö, sillä nämä tulevat olemaan ahkeran ehostuksen alla seuraavat pari viikkoa...

Emmaljungiin tosiaan päädyttiin suositteluiden ja pienten kokeilujen perusteella, ja lemppariksi valikoitui classic runko. Näillä kriteereillä lähdin siis seikkailemaan tori.fi:ssä, ja siinähän vierähtikin parista päivästä jokunen tovi vaunuja vertaillen. Uutuuden kiilto silmissä olin jo ostamassa 450e kromatut viimevuotiset rattaat jotka olivat priimakuntoiset, mutta ne olivatkin jo soittaessani menneet, ja hyvä niin.

Uutuuden villityksen hieman kaikottua aloin pohtia, että haluanko tosiaan maksaa itseni kipeäksi kliineistä VALMIISTA vaunuista, vai etsisinkö itselleni projektin? No siis! Minähän rakastan projekteja ja sitä, että voin tehdä arjen perus käyttöesineitä oman näköisiksi. Niinpä muutin hakutaktiikkaani. Hyväkuntoinen classic runko ja perusjees koppa, löytyy! 

Kyseisillä vaunuilla oli pyyntihinta alunperin 220e, mutta eivät olleet menneet kaupaksi, joten sain lunastettua nämä omakseni 100e. Paketista löytyy siis rakenteellisesti hyväkuntoinen classic runko, vaunukoppa patjoineen, ratasosa, kuomu jossa integroitu hyttysverkko ja lisäksi sadesuoja. Hyvä diili sanon minä. Käyttökelpoinenhan tuo olisi jo näinkin, mutta esteetikkona en päästä näitä niin helpolla.

Luvassa on ainakin perusteellista puunausta, korin ja jarrun maalaus (muun rungon kohtalo selviää tarrojen rapsottelun ja putsauksen jälkeen), kädensijojen verhoilu, kuomun ehostus, jonkinnäköinen heijastinsysteemi rakennettava vaunun taakse, kankaiden vaihtoa, hyttysverkon korjailu, patjalle päällisiä ja sadesuojan + pussin ehostus. Katsotaan mitä matkan varrella mieleen juolahtaa. Ratasosalle en taida tässä vaiheessa tehdä mitään, katsellaan sitä sitten aikanaan.

2 kommenttia:

  1. Ihanaa kun joku jaksaa! :) ..ja osaa! Vaikka tulee itsekin tehtyä käsitöitä, ja pienimuotoista askartelua, niin mulla ne rajottuu just sellasiin tosi nopeisiin ja helppoihin hommiin. :) Mielenkiinnolla odottelen kuvaa uudistetuista rattaista! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt on niin ihanaa kun keskiraskaudesta on ollut jaksamista ja työttömänä aikaa tarttua kaikennäköisiin projekteihin. :) Tätä aikaa tulee vielä kaipaamaan taas joskus kun pää pyörii täynnä ideoita, mutta on kädet täynnä eikä aika riitä.

      Poista