lauantai 27. syyskuuta 2014

37+0 ja raskauskuulumiset


Tämä likka kantaa nyt sisällään täysiaikaista vauvaa, jei! Nyt saisi siis synnytys käynnistyä koska vaan (voi kumpa), mutta psyykkaan vielä itseäni ja veikkaan tytsyn syntymäpäiväksi 27.10 eli puolitoista viikkoa yli lasketun.
Päivät kuluu edelleen hurjaa vauhtia eteen päin ja viikko hujahtaa hetkessä, onneksi. Ajan matelu näissä oloissa ei kuulosta laisinkaan houkuttelevalta.

Ai mitä oloja? No ensinnäkin nuo supistukset, voi pojat niitä on paljon. Ja pari viikkoa takaperin ne alkoivat myös tehdä kipeää. Vatsaa, lanteita ja reisiä kivistää menkkamaisesti. Pari kertaa on tullut sellaisia noin viiden minuutin pituisia pahat menkkakivut x5 eikä tiedä miten päin olisi. Lämpö auttoi, mutta jälkeen jäi monen tunnin kipu alarkroppaan. Onneksi eivät sentään ole päivittäinen riesa.

Selkä on yhä ja vaan mitä on, ei siedä pitkää paikallaan oloa tai keskiselkään ja lapojen kohdalle ilmestyy todella viiltävä tunne, kuin olisi saanut monta ampiaisen pistosta.
Liitoskivut, huhhuh, välillä tuntuu kuin jalat yrittäisi irrota omineen...
Nukkuminen on hyvin katkonaista, toissa yönä valvoin kolmesta kahdeksaan, ei vaan uni tullut. Närästys on valtavan ärsyttävää ja maatessa vatsasta nousee jatkuvasti nesteitä kurkkuun ja suuhun, yök! Valivali listaa voisi jatkaa ties kuinka pitkälle.

Mutta näiden kanssa pärjää kuitenkin, kun tiedän niiden pian helpottavan. Ja ne valmistelevat kehoani tulevaan, toivoa sopii että nuo kipeät supistukset kypsyttävät hyvin kohdunkaulaa ja itse synnytys menee nopeammin. Pitäisi muuten varmaan pikkuhiljaa ruveta kasailemaan sairaalakassia valmiiksi odottelemaan.


Niin hassua kuvitella että kohta tämä arki muuttuu aivan totaalisesti. Ihan pian meitä on kolme kahden sijaan. Meistä tulee jonkun ihmisen tärkeimmät henkilöt, äiti ja isä. Tahdon jo syliini tuon pienen käärön! Nyt kuitenkin tyydyn vielä neulomaan käärölle lämmikkeitä aikani kuluksi (tää neulomistouhu alkaa mennä jo ihan överiksi).

Huomenna lähdetään vielä viimeiselle vierailulle vanhemmilleni ennen kahtia jakautumistani. Lokakuu tulee varmaan vietettyä lähempänä kotia, jotenkin parin tunnin automatka synnytyksen alettua ei kuulosta järjin houkuttelevalta. Nyt olisi kuitenkin tarkoitus vielä saada rakennettua vauvalle ensisängyksi lisäsiipi meidän sängyn viereen tämän reissun aikana.

2 kommenttia:

 1. Tuleva "täti" odottaa täällä myös kuumeisesti. Näin jo yks yö unta tosta teidän pienestä :)
  -salla-täti

  Ps. Täytyy keksiä joku paremmin kuvaava nimi meille "tädeille" ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii ihana :) Mitä vielä, Miehikkälä-tädithän kuulostais just ihanan keski-ikäseltä marttajengiltä ;)

   Poista