torstai 16. lokakuuta 2014

Huomen

Tänään heräsin hyvin nukutun yön jälkeen harvinaisen iloisin mielin. Tänään on se päivä. On vähä sellainen fiilis! Voin tietysti olla taas vaistoineni aivan väärässä ja odottelu jatkuu vielä kaksi viikkoa, mutta nyt on vaan sellainen olo. Ja mummille saatais maailman paras synttärilahja jos tyttö päättäisi syntyä huomisen puolella. Hehee katsotaan miten vaistot pelittää ;)

19 kommenttia:

 1. Oiii! :) Tsemppiä! Onko sulla oireita fiiliksen lisäksi? :) Mulla tuli rv 36 asti supistuksia mutta sitten the hetkellä yöllä kun synnytys hiljalleen alkoi ja supistuksia alkoi tulla, tosin lievänä oli silti niin erilainen olo kuin aiemmin. Sen vaan jotenkin tiesi. Supistukset tulivat epäsäännöllisesti koko yön , välissä sai torkuttua. Samalla huomasin että vertakin tuli ihan ,ihan vähän. Aamulla klo 8 irtosi limatulppa vaikka luulin sen jo irroneen aiemmin mutta nyt mukana oli verta ja se kertoi että jotain kohdunsuulla tapahtuu! Ja sen jälkeen pian voimistui supistukset vaikka edelleen niitä tuli epäsäännöllisesti, sattoi olla tunninkin tauko välissä. Pian menikin maha ihan sekaisin, hyvä vaan ei tarvinut sairaalassa sitten tyhjennellä! ;) Neuvolan rutiinikäynnilläkin kävin päivällä ja sijainen epäili ettei synnytys olisi käynnistymässä ja sekös suututti kun itse olin varma että jotain tapahtuu! Neuvolan pihassa tulikin ensimmäinen supistus joka pakotti pysähtymään ja sen jälkeen kotona vielä lepäsin, kävin kuumassa suihkussa, koitin syödä jotain ja liikkua. Sairaalassa oltiin klo 18 ja 3cm auki, vauva oli kovin alhaalla. Tunti tuosta niin olin jo taju kankaalla roikkumassa ilokaasumaskissa. Klo 23 olin 7cm auki ja epiduraali vei kipuja hyvin pois. Yhdeltä yöllä 6min ponnistamisen jälkeen syntyi sitten pieni tyttö. Kaikki meni hienosti mutta epiduraalia en enää ottaisi, jotenkin kipuun osaa nyt suhtautua erilaisemmin. Hakisin juurikin luonnollisia apuja kipuun ja käyttäisin asentoja jotka milloinkin edistää synnytyksen kulkua.Jopas innostuin muistelmaan omaa synnytystäni! :D Toivottavasti sun synnytys menee hyvin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ihana kiitos kun jaoit kokemuksesti! :) Epäsäännöllisiä kipeitä supistuksia tullut tässä jo viikon mittaa, mutta eilen illalla tuli monen tunnin ajan kivuttomia 5-10min välein. Tuntui että on kaiken aikaa vatsa kovettuneena. Yöllä heräilin välillä vähän napakampiin supistuksiin ja aamulla yksi pakottikin nousemaan ylös. Kohdunsuu tuntuu melko hellältä, jos menee asentoon jossa vauvan pää painaa enemmän siihen suuntaan leviää sieltä jomotusta lantioille. Jotakin veristä on myös tapahtunut, iihan vähän vain punarusertavaa vuotoa tuli aamulla. Aamupäivän mittaan on tullut taas epämääräisesti kivuttomia supistuksia. Kyllä täällä jotain on tapahtumassa, toivottavasti jo pian ;)

   Poista
  2. Alku oon juurikin usein tuonlaista joten varmasti synnytys on käynnistymässä ihan pian ! Punaruskea vuoto varmasti tulpan loppu osaa joka kertoo että kohdunkaula varmistikkin katoamassa ja kohdunsuu aukemassa! :) Harvalla lähtee heti käyntiin 5-10min välein tulevilla napakoilla supistuksilla mutta niin erilaisia voi synnytykset olla ettei kyllä kellään samalla kaavalla varmaankaan mene! :) Luinkin alempaa että alkoi uudenlaiset tuntemukset masussa... Muistelen niin haikeudella noita hetkiä! <3 Mulla muuten siinä 2-3cm kohdilla tuntui jo hieman "painetta" mutta johtui kuulemma siitä että vauva oli porautunut niin alas jo synnytyksen alkuvaiheessa mutta se oli hyvä juttu ponnistusvaiheen nopeuden kannalta! Ikävä tunne vaan oli alakerrassa ihan alku senteistä asti! Muista rentoutua kivusta huolimatta! Doulan hommiin kyllä taas pakko päästä pian, sen verta aina ihan fiiliksissä kun jollain synnytys ihan lähellä! :D

   Poista
  3. Onko lähtö tullut sairaalaan vai jokohan pieni jo maailmassa vai vieläkö antaa odotututtaa itseään? Täälläkin jänitetään mukana!

   Poista
  4. Kyllä se vaan odotuttaa. :) mutta kyllä siellä edistystä tapahtuu. Välillä supistelee jo tasaisemmin väliajoin, kunnes taas loppuu. Eli ei nyt ihan pitäny vaistot paikkaansa

   Poista
  5. Onko veristä vuotoa tullut enää tai mitään limantulpan tynkää? Ootkos koittanut provosoida supistuksia millään vai ihan lepo linjalla ollut? Lepo tärkeää mutta jos energiaa on kannattaa niitä koittaa voimistella. Toi alku vaan voi olla joskus tuskastuttavan hidasta ja menee aikaan kun kunnolla käyntiin pääsee mutta loppu voikin olla sitten nopea. Eli malttia ja jaksamista sinne! :) :)

   Poista
  6. Meni itseasiassa puoli tuntia tuosta edellisestä kommentista kun käytiin saunassa ja alkoi (ilmeisesti) lapsivettä tihkua ja nyt makoillaan käyrillä :) hihh!

   Poista
  7. Eikä, iiik! Onkohan teillä vauva jo sylissä vai vieläkö odotellaan supistuksia? Vedet voi joskus mennä ylhäältä myös jolloin usein supistukset tarvii vauhtia tai sitten niitä saa odotella tovin että tulevat tarpeeksi voimakkaiksi. Mutta jos kaikki vedet menny niin sitten usein alkaa ne omat supikset aika nopeesti! Jos homma vielä kesken, onnea matkaan! <3 :)

   Poista
  8. Täällä ollaan sylikkäin, vikkelä synnytys oli :) kirjottelen siitä lisää kun pääsen koneen ääreelle. Nyt ihmetellään pienokaista <3

   Poista
  9. Ihanaa,paljon onnea pienestä! <3 Toivottavasti voitte hyvin & nauttikaa vauvasta, täällä pysytään kuulolla! Niin ja odotellaa tarinaa synnytyksestä mikäli sitä ajoit jakaa meidänkanssa! :)

   Poista
  10. Oi! Ihanaa! Hirmuisesti onnea koko perheelle. :D

   -P

   Poista
 2. Mua supisti kivuttomasti 2-3 tuntia, lähin sairaalaan ja olin 4cm auki, vartti siit meni lapsivedet ja 7cm auki. Ilman kivunlievityksii alle tunti sairaalaan pääsyn jälkeen oli vauva syntyny :) kyllä sen tosiaan aavistaa ja tuntee ku on tosi kysees :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi että voin vaan toivoa, että näillä valmisteluilla olisi ollut hyvä teho ja menisi edes jokseenkin noin vauhdikkaasti ja hienosti! :) Nyt alkoi juuri uudenlainen tykyttely alavatsalla... Jänniä aikoja ;)

   Poista
 3. Mie en kestä! Kerro jo! Synnytätkö vai etkö? :D Täällä itsekin raskaanaoleva lapsuudenystävä miehikkälästä seuraa tilannetta jännityksestä suunnillaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei vielä... Lähdön tunnelmaa ilmassa jatkuvasti mutta siellä vaan pysyy :) Kukas siellä oikein seurailee, jäi häiritsemään? ;)

   Poista
 4. Onko vauvatuoksuinen aamu jo saavutettu ❤️?

  VastaaPoista