perjantai 24. lokakuuta 2014

Hankala startti




Tulehtunut eppari haava, rinnat tukossa ja verillä. Parhaimmillaan 39.5° kuume ja kipuja, voi mitä kipuja. Päivittäinen troppien määrä hirvittää niin minua, kuin vatsaanikin. Myös neitokainen kärsi pari (yötä)päivää vatsavaivoja ja huusi ja huusi. Tytön vaivat onneksi helpotti eilen aamulla ja kyllä vaan on ihana vuorokausi takana <3 Kyllä tämä tästä.

6 kommenttia:

  1. Voi ei, mullahan kans tulehtui eppari haava ja viikko meni sairaalassa ja normaalisti vasta kuukauden jälkeen istuin.7vuotta synnytyksestä ja edelleen haava kiristää joskus. Mutta ab kyllä auttoi nopeasti tulehdukseen. Ihmettelin miksi ees epparin leikkasivat kun tyttö oli kovin pieni ja ponnistusvaihe oli nopea 6min mutta vauvan sydänäänet laski kun napanuora oli tiukasti kaulan ympärillä niin tuli kiire saada vauva ulos ja ilmeisesti olisin revennyt sen verta et oli parempi napsasta hallitusti. Nykyäänhän paljon tuetaan välilihaa ponnistusvaiheessa sormin joten ei niin paljoa noita leikellä. Koita saada maitoa ulos kuumassa suihkussa ja vaikka pumppaamalla jos ei muuta.Keitetyt kaalinlehdet myös hyvä apu. Muista juoda ertityisen paljon vettä , se varmaan se tärkein jo maidon tulon että ab kuurin kannalta! :) Jaksamisia ja toivottavasti olo helpottaa pian!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Epparit on kyllä inhottavia :/ Vähän ihmettelen kyllä kun juurikin puhutaan ettei enää leikattais niin herkästi, mutta silti tuntuu, että kaikilta leikataan. Meidänki perhevalmennus porukan kuudesta ainakin neljältä leikattiin. Mulle ei myöskään ikinä kerrottu miksi leikattiin. Vauvalla ainakin oli kaikki hyvin eli ei mitään hätää tullut. Ja tuo streptokokki b oli synnytyskanavassa havaittu jo ennen synnytystä, joka sitten ilmeisesti aiheutti tuon tulehduksen, muttei sitä mitenkään ruvettu vielä osastolla hoitamaan. menee jo yli oman ymmärryksen välillä. Maitoa kyllä suihkuaa ja sitä olen nyt käsin aina lypsänytkin ennen ruokailuja ettei pienen tarvi haukkoa niin vauhdilla. Pumpun kanssa irtosi melkein yhtä paljon verta kuin maitoa joten en ole sitä uskaltanut uusiksi koittaa. Kun vaan rinnanpäät paranisivat niin rupeaisi tuo imettäminenkin tuntua mukavammalta. Mutta parempaan päin mennään jokatapauksessa päivä päivältä :) Ja nyt on jo päästy vähän unen makuunkin, huh!

      Poista
  2. Itellänikin tulehtui repeämä, ja se oli yhtä tuskaa. Kävelemään ei pystynyt, ja vessassa käynti oli jotain tajuttoman järkyttävää. Varmasti epparin haava on vielä kipeämpi. Toivottavasti parantuisi nopeasti! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, etenkin 3-4pv jos erehtyi pääsemään selälleen ei sieltä ollut poispääsyä ilman itkuhuutoa ja uudelleenrepeämis tunnetta. huh, onneksi siitä on jo päästy perempaan päin :)

      Poista
  3. Voimia ja paljon jaksamista sinne! :) Tuo on jostain syystä se mitä pelkään koko hommassa eniten, sitä jos joutuu olemaan kovin kipeänä synnytyksen jälkeen :( Heh..ihan sama vaikka voisin pahoin koko 9kk tai synnytys olisi kauhea mutta jos joutuisi kärsimään kovasti vielä jälkeenpäinkin kun vauva on talossa niin voi #¤%&!!! Toivottavasti saan yöni nukutuksi kun sain taas muistutuksen asian ikävämmistä puolista... Toivon todella että parenet pian ja postaat mukavampia kuulumisia voinnistasi niin ehkä sitten taas "unohdan" nuo kauheudet ;) -Jenni

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olin jotenkin päässyt ajatuksen tasolla vasta siihen synnytykseen asti ja jotenkin yllätyin kun ne kivut ei loppuneetkaan siihen. :/ mutta on tämä silti korvaamattoman ihmeellistä aikaa uuden elämän oppiminen ja seurata pienokaista, siinä välillä unohtaa kaikki kivut ja huolet :) Ja uskon kyllä, että aika kultaa muistot. Älä jännitä turhaan etukäteen, ties vaikka selviäisit kuinka hienosti ilman ruhjeita :)

      Poista