tiistai 26. toukokuuta 2015

DIY kesämekko


Löysin Lotalle kirpparilta hirmu kivan zaran mekon ja ajattelin, että tuon mallisia mekkoja voisi olla kiva tehdä itsekin. Vaikutti pienitöiseltä, mutta monta tuntiahan näihin aina lopulta uppoaa.


Tein mekosta kaavat ja valkkasin kankaat. Kettu-kuvioisen kankaan ostin raskausaikana, kun ompelin mekkoja isolle mahalle, mutta tämä jäi käyttämättä. Kumpikaan kangas nyt ei ole ihan napakymppi. Pilkullinen imaisee kaiken karvan ja valkoinen rypistyy melko helposti.


Ostoslistalle muuten silitysrauta! Helpottaisi kummasti ompelua ja etenkin viimeistelyä. Ja no, muutenkin kiva vempele. Edellisessä asunnossa oli käytössä vuokraisäntien rauta joten omaa ei ole tullut hankittua.





Ja siitähän tuli kiva! Jaksaisikohan sitä tehdä toisenkin? Eräs viisimetrinen ihana marimekko kangas odottaa edelleen käyttöä...

4 kommenttia:

  1. Soma ku mikä! :D Noi napit kyllä kruunaa ton.

    Näissä hommissa tulee aina kuuluisia viimeisiä sanoja kuten "eihän tässä kauaa mene" tai "täähän on ihan helppo juttu". T. Nimim. Kokemusta on. :DDD

    -P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Noi puiset napit kyllä toimii kaikkialla! :) joo pitäishän se tietää, että ompeluhomma ku ompeluhomma, aikaa uppoaa aina!

      Poista
  2. Aivan ihana! Näitä DIY-juttuja - olivatpa sitten taideaiheisia, ompelujuttuja, huonekalu- tai puutyöjuttuja, jne - on ihan huippukiva lukea, kun oot vaan niin sairaan taitava tekemään. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos! Käsitöiden teko on vaan maan parasta puuhaa, saisipa siitä palkkaa ;)

      Poista