maanantai 4. toukokuuta 2015

Tukkatuho


Olen aina värjäillyt tosi varovaisesti hiuksia. Blondia ylläpidin kerran 3-5kk ettei vaan tukka rasittuisi liikaa. Se meinaan rasittuu ihan tarpeeksi siitä, että pidän sitä aina ja jatkuvasti nutturalla. Siis siitä lähtien, kun kuusi vuotta sitten kasvatin irokeesini pois ja olin pitkätukkainen ensi kertaa sitten 11-vuotiaan. Pikkumyy-nuttura, aina se tukka vaan menee sinne päälaelle. Siellä ne ovat pois tieltä. En meinaan tässä pitkätukkaisuuden aikana ole ikinä oppinut pitämään hiuksia auki. En sitten millään, nehän on naamalla aina, kutittaa, sähköistyy ja näyttää lättänältä, öhh! Siinäpä taito jonka haluan vielä oppia. 

Viimeiset kaksi vuotta on pitäneet sisällään todella huonoja tukkavalintoja. Oli järkyttävä mini otsis joka aiheutti parturi-traumoja, niskasiili jota jaksoin pari kuukautta ja joka pitää edelleen kiinnitellä erikseen muun tukan mukaan, niskatukka ei vaan kasva! Sitten leikkasin kauniin pitkät hiukseni polkaksi, siis miksi? Ja sitten tää "värjäänpä hennalla oranssiks ku varmaan haluun olla punapää nyt kauan ja oho en haluukkaa" nii se hennahan ei sitten oikein irtoakkaan, niin... Aloin blondailla pikkuhiljaa liukuvärimeiningillä, kunnes imetys alkoi harventaa hiuksia. Hiusraja pakenee ohimoilta ja totesin, että pilallahan se koko tukka jo on joten annetaan palaa. Pari koko pään blondausta viikon sisään.


Joten nyt hiukseni ovat väriltään... Tuttifrutti? Purkkaporkkana? Ja kunnoltaan kuin haperoitunu kuminauha. No mut hei, tällä saa tosi hyvän pikkumyy-nutturan kun on niin karkeeta että! Täten päädyinkin ratkaisuun nimeltä oman värin kasvatus. Olipa miten maantien harmaa tahansa, nyt loppuu tää pelleily väripurnukoilla, näytän ihan pöhköltä.

Kukkuu!

2 kommenttia:

  1. Heh, mulla ei ihan noin värikästä tukkahistoriaa oo takana, mut kanssa oranssia, punasta, ihan melkein mustaa ja blondia... Hiukset oli kanssa sen näköiset, että oli vähän käsitelty. Nyt mulla on tukassa oikeastaan vaan omaa väriä, ja oon ollut tyytyväinen! Ihanan luonnollista ja hiusten kuntokin huikeesti parempi. :) Aika kivuttomasti se kasvatuskin meni, kun värjäs aluksi vaan mahd. lähelle oman tukan väriä.

    Täytyy kyllä sanoa, että musta toi sun tukka on nyt ihan hirmuihanan värinen! :) ...mutta, syvällä kokemuksen rintaäänellä ,uskon kyllä, ettei kunto ehkä kaikista freshein. ;)

    VastaaPoista
  2. Ajattelin ja, että värjään vielä jonkun vaaleanruskean tyveen jottei tule niin jyrkkä värinvaihdos. Onpahan ainakin erikoinen kesätukka tänä vuonna :)

    VastaaPoista