lauantai 21. helmikuuta 2015

Villapaita

No nyt mä sen teen! Pitkään olen haaveillut tekeväni itselleni villapaidan, mutta ajatus on aina tuntunut liian mahtipontiselta ja suuritöiseltä. Nyt kuitenkin päätin tarttua haasteeseen, sillä olen jo tovin metsästellyt harmaata pooloneuletta. Rento ja kaunis vaate joka sopii lähes asuun kuin asuun tai vaikka kotona löhöilyyn.

Ykkös prioriteettina on ollut materiaali. Villaa sen on oltava. Keinokuituiset neuleet jää hyvin nopeasti kaapin perälle vaikka olisivat kuinka kauniita, hiostava vaate ei nappaa. Mutta villa ei myöskään saa olla karkeaa ja kutittavaa, eli sekoitelankaa kuitenkin. Jo näillä kriteereillä hintataso valmiissa villapaidoissa on jo kuitenkin niin korkealla, että alkoi lannistaa. Toinen tärkeä prioriteetti oli värisävy. Ei mikä tahansa harmaa, vaan ihan vaalea helmenharmaa.
Päivien nettikauppojen pläräilyt eivät vaan tuottaneet tulosta, ja miinuksena vielä se, ettei nettikaupoissa pääse hypistelemään paitaa ennen ostopäätöstä. Niinpä vietin seuraavat pari päivää metsästellen täydellistä lankaa. Luulin jo löytäneeni sen ja tilasin villapaidan verran keriä, mutta värisävy osoittautui vääräksi. Tämä on nyt nimittäin tarkkaa hommaa. Jos kerran viimein teen sen villapaidan, niin sitten tehdään kunnolla! 

Diilasin väärän sävyiset langat eteen päin ja tilasin uudet, ja tämä oli TÄYDELLINEN väri ja aivan unelmaisen pehmoinen puhallettu lanka. 72% Baby alpaca 21% Polyamide 7% Merino wool. Hieman paksumpaa tämä on kuin alunperin suunnittelin, mutta isommilla puikoilla tulee sopivan ilmavaa neulosta. 

Yleensä suunnittelen kutakuinkin kaiken neuloessa, mutta nyt maltoin hieman nähdä vaivaa ja suunnitella jotakin jo etukäteen. Helppo ja rento.

Tein myös koepalat ja päätin mitä neulosta käytän resoreina ja itse paidassa. Mittasin paljonko silmukoita tarvitaan aloitukseen ja paljonko siitä kavennetaan neuleen ja puikkojen koon muuttuessa. 

 Pistin tohinaksi ja ohoh, eka kerä meni jo puolessa päivässä. tällä tahdillahan paita on valmis reilussa viikossa. Vaan tuskinpa sama tahti kauaa jatkuu. Mutta kuitenkin, ajattelin paidan valmistuvan säkällä ensi syksyksi. Nyt olen aika intona enkä malta odottaa, että saan kääriytyä valmiiseen paitaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti