maanantai 6. lokakuuta 2014

Villapökät

Laatikossa lojui keltaista isoveli-lankaa pari kerää erään peruuntuneen projektin jäljiltä joille täytyi keksiä jokin käyttökohde. Mielessä olikin tovin pyörinyt ajatus henkselihousujen neulomisesta talvivauvalle. Isoveljeä löytyi jämät myös mustaa ja valkoista joten päätin tehdä jotain pientä simppeliä kuviointia mukaan. Neuleohje on taas omasta päästä keksitty projektin edetessä, suuntaa antavia mittasuhteita otin jo olemassa olevista housuista. Lankaa housuihin upposi vajaa kerä.

Nappilaatikosta löytyi sopivasti kaksi aivan mielettömän suloista keinuhevos-nappia pöksyihin. Napinläpiä tein pari kappaletta, löytyy siis pientä säätövaraa. Itse pöksythän venyvät hyvinkin paljon, ja lahkeita voi kääriä pienemmälle, joten ennustan näille kohtuullisen pitkää käyttökautta.

5 kommenttia:

  1. Onpa söpöt! :) Ei sua huvittaisi heittää jotain suuntaa-antavia silmukkamääriä ja ohjeistusta pöksyjen tekemisestä? Nimim. rv 28+5

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta toki :) Eli nämä on tehty 80 silmukalla. 6,5cm 1o1n joustinneuletta. Ainaoikein neuleena 19cm. Tässä vaiheessa päättelin edestä ja takaa keskellä 4 silmukkaa ja jatkoin toisen lahkeen neulomista. Haarasauman kohdalla kavensin aina jokatoinen kierros yhden silmukan kunnes silmukoita oli jäljellä 28. Kun lahjetta oli noin 9cm vaihdoin joustinneuleeseen jota tein vielä 6cm. Sitten toinen lahje ja ommellen haaruksiin jäänyt aukko kiinni. Kokonaispituutta näillä siis noin 40cm. Henkseleistä tein 20cm pitkät parilla napinlävellä. :)

      Poista
    2. Voi mahtavaa, kiitos paljon! Mulle on iskenyt kamala neuloosi kun tässä iltoja istuskelen ja voin paksusti, joten taidanpa seuraavaksi nykäistä puikoille villapöksyt. Kiitos inspiroivasta blogista, ja ihanaa loppuodotusta! :)

      Poista
  2. Äh. Sun blogi on niin ihana! Löysin tänne sun istagramin kautta tänään ja oon kahlannut jo melko lailla postauksia läpi. Oot todella inspiroiva neito ja kaikki sun kädentaidot ja luovuus ym ym on ihan hullun siistiä! Vau! Jään seuraamaan ja toivon sulle ihania loppuviikkoja ennen pikkuisen saapumista. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi mitä ylistyksiä, kiitos kiitos :) Jää ihmeessä seuraamaan! Täällä jo jännäillen odotetaan koska tulee lähtö ;)

      Poista