perjantai 13. kesäkuuta 2014

Pienokaisen peitto


Nyt on meidän muruselle kudottu lämmin pehmoinen peitto. Ajattelin tämän olevan jonkinnäköinen ikuisuusprojekti ja valmistuvan suunnillee samoihin aikoihin lapsen kanssa, mutta sehän valmistuikin alle kahdessa viikossa. Tätä on ollut hyvä neuloa ja kirjoa pihalla, rannalla, auton tai junan kyydissä. 

Idean peittoon sain törmätessäni pinterestissä tähän marimekon puutarhurin parhaat koriin. Värit ja kuviot näyttivät kivalta, ja olin juuri ajatellut neulovani vauvan peiton, ja siitä se ajatus sitten lähti. Kirkkaan keltaisen sijaan päädyin leijonan keltaiseen, joka tuntuu olevan nyt se mun juttu sittenkin, vaikka pitkään olen väriä karttanut. Kuviota muuntelin vähän yksinkertaisemmaksi ja tein neulonta kaavan, joka on hyvin hämmentävän näköinen. (kuva)

Käytin tähän lemppari lankoja, joille ei tainnut hintaakaan tulla 15e enempää. Takapuolen trikoo maksoin kympin, mutta siitä jäikin vielä yli puolet käyttämättä.

Tässä kuvaa keskeneräisestä projektista. Eli ensimmäisenä neuloin keskiosan, johon kolme valkoista täplää, joiden sisälle vielä tein mustat läikät, kuvassa vasemmalla. Loput kuviosta on tehty neulan avulla kirjomalla, silleen vähän sinnepäin rennolla otteella. Sitten vielä reunojen raidat aina oikein neuleena, jotka sitten ompelin kiinni. 

Ja tälläinen siitä sitten tuli. Kokoa peitolla on 83cm x 78cm

Takapuolelle ompelin mukavan pehmeää raita-trikoota. Tätä pitää vielä tikkailla sieltä täältä huomaamattomasti kiinni, nyt tuppaa vähän pussittamaan. Sainpahan muuten hyvän muistutuksen siitä miksen ole vähään aikaan ommellut trikoota, hiuksethan siinä harmaantuu.Olen ihan todella tyytyväinen lopputulokseen, se on niin oman näköinen, pirteä ja niin itse tehty. Kyllä tähän kelpaa pienokainen kääräistä, tai käyttää leikkialustana lattialla.

4 kommenttia:

 1. Ihanaa, että löysin blogisi! Vaikutat aivan äärettömän mahtavalta ja suloiselta tyypiltä, haluan jäädä seurailemaan tätä "sirkusta" loppuuuun asti! :)
  Ja tosi taitava olet, ihania omatekoisia juttuja! Itse vain haaveilen, että omistaisin samanlaiset kädentaidot ;)

  -Johanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kivaa kun löysit, tervetuloa! Kiitos paaljon, tälläiset kommentit saa aina aikaan leveän hymyn :)

   Poista
 2. Pirteän näköinen peitto kyllä! Noi raidat ryhdittää tosi kivasti tuota keltaista! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) On kyllä näpsäkän näköinen väri/kuvio yhdistelmä, kiitokset tästä marimekolle ;)

   Poista