lauantai 12. heinäkuuta 2014

Villalangan kierrättäminen

Joskus kaapissa lojuu upean värisiä neulerytkyjä jotka eivän kuitenkaan pääse käyttöön mallinsa vuoksi. Tai kirpparilla saattaa tulla vastaan upeat langat omaava villapaita parilla eurolla. Mikäli työhön ei ole käytetty saumuria voi nuo langat pistää kiertoon ja tehdä niistä jotakin joka pääsee oikeasti käyttöön ja tulee tarpeeseen.

Itse löysin pari vuotta sitten vintiltä tämän upean keltaisen retroliivin. Mutta kaapissahan se on pölyyntynyt sillä se on aivan kamalan näköinen päällä. Oikeasti nämä hartiat ei tarvitse yhtään korostusta, ja sitä tämä vaatekappale kyllä tarjoilee.

Sitten puretaan saumaompeleet ja kerätään kukin kappale omaan vyyhtiinsä vaikkapa tuolin ympärille. Olin onnekas ja sain hyvin nopeasti purkamis apua. Donna on oikein stereotypinen kissa joka rakastaa lankakeriä ja langanpätkiä. Kerran odotti kotona mukava yllätys koulusta tullessa kun kissaneiti oli löytänyt muovipussin täynnä pieniä jämälanka palloja...

Ja koska muutaman kymmenen vuoden kippuralla olon jälkeen vyyhdit näyttivät donitseilta kaipasivat ne suoristusta.

Ämpäriin haaleaa vettä ja shampoota ja langat sinne likoamaan toviksi. Taisin uittaa näitä puolisen tuntia. Huuhtelun ja vesien puristelun jälkeen pääsivät roikkumaan ulos aurinkoon jossa kuivuivatkin iltahämärään mennessä.

Sitten enää vyyhdeiltä keriksi ja nyt omistan neljä syötävän ihanan väristä lankapalluraa. Näistä lähti jo valmistumaan vauvalle villatakki.

Suuritöistä? Jep. Mutta mukavaa ajanvietettä, ilmaista/edullista ja ekologista. Eikä lankojen etsiminen rajoitu vain niihin novitan lankahyllyihin. Suosittelen.

2 kommenttia:

  1. Voi vitsi! Tää sun blogi on niin mahtava! Oon vähän aikaa sit löytäny, muutaman kerran käyny lukemassa, haluisin itsekki koittaa päälystää ton vanhan makuupussin! :) ja toi keltanen on niin nätti väri, nimenomaa mustavalkosen kanssa :) terkuin outi rv37 :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava kiitos kehuista, hienoa että olet löytänyt tänne :) Joo olen nyt ihan hurahtanut kelta/valko/musta komboon ja sen kyllä huomaa. Noniin nyt siis ompelukoneen kanssa ystävystymään, ei nimittäin ole vaikea homma sen makuupussin kanssa ja kyllä se vaan riemastuttaa silmää kun saa paketoida nyytin kauniin pussin sisälle. Tai näin ainakin kuvittelisin ;)

      Poista